ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Mustafa Vedat Mutlu Anaokulu

Şbt

Şubat ayında okul psikolojik danışmanı tarafından öğrencilerimize Bilinçli Teknoloji Kullanımı konusunda grup etkinlikleri yapıldı.

Şbt

Yarıyıl tatilinde velilerin evde çocuklarıyla yapabilecekleri etkinlikler okulpsikolojik danışmanı tarafından hazırlanıp velilerimize ulaştırılmıştır.

Şbt

Ocak ayında okul psikolojik danışmanı Duyguları Tanıma ve İfade Etme konusunda öğrencilerimize grup rehberliği çalışmaları yürütmüştür.

Şbt

Mahremiyet ailede başlar. Ailelerin küçüklükten itibaren çocukların mahremiyetine özen göstermeleri gerekmektedir. Küçük yaşta mahremiyet bilinci kazanan çocuk kendi sınırlarını korumayı, başkalarının sınırlarına saygı duymayı öğrenir. İmkan dahilinde çocuklara ev içinde kendilerine özel alan, oda sunmak gerekmektedir. Kardeşler arasındaki mahremiyete de dikkat etmek gerekir. Çocuklar birbirlerinin yanında soyundurulup giydirilmemeli, tuvalet alışkanlığı kazandıktan sonra tuvalet ve banyoihtiyacını kendi gidermesine teşvik edilmelidir.

Şbt

Öğrencilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu resim yarışması için yaptıkları resimler komisyondaki öğretmenlerimiz tarafından incelenerek kazananlar belirlendi.

Şbt

Aralık ayında okul psikolojik danışmanı öğrencilerimize mahremiyet eğitimi grup rehberliği çalışmaları yürütmüştür.

Şbt

Kasım ayı Aile İçi İletişim konulu veli semineri okul psikolojik danışmanı tarafından yapılmıştır.

Şbt

Kasım ayında okul psikolojik danışmanımız tarafından öğrencilerimize dikkat geliştirme çalışmaları yapılmıştır.

Şbt

Ekim ayı Okul Öncesi Gelişim Dönemi Özellikleri konulu veli semineri okul psikolojik danışmanı tarafından gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Ekim ayı içerisinde okul rehberlik servisi tarafından öğrencilerimize Sağlıklı Yaşam konulu grup reberliği çalışmaları yapılmıştır. Temizlik ve beslenme konularında materyallerle desteklenerek çocuklar bilgilendirilmiştir.

Şbt

Her ay planlanan veli seminerlerinin ilki Psikolojik Sağlamlık veli semineri Okul Psikolojik Danışmanı tarafından gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Eylül ayı içerisinde okulumuz öğretmenleriyle psikoeğitim toplantımızı gerçekleştirdik.

Şbt

Öğrencilerin okula uyum süreçlerini kolaylaştrmak için Eylül ayında oryantasyon çalışmaları Okul Psikolojik Danışmanı tarafından yapılmıştır.